Onze geschiedenis

Broederij van Gent  is een familiebedrijf met een rijke historie. Op dit moment staat de derde generatie Van Gent aan het roer. We laten je graag in het kort kennismaken met de verschillende generaties achter Broederij van Gent. 

1946-1982: van gemengd boerenbedrijf naar eerste broedmachine

Het is allemaal begonnen met het gemengde boerenbedrijf van grootvader Willem van Gent aan de Munnikenweg in Veenendaal. In eerste instantie hield hij koeien, varkens en kippen, maar in 1946 deed hij een investering die de start was voor een nieuwe toekomst van het bedrijf. In dat jaar kocht hij namelijk de eerste broedmachine om eendagskuikens uit te broeden.

broedmachine.jpg

1983-2018: van loonbroed naar ouderdieren broederij

In 1983 nam zijn zoon Cees van Gent het bedrijf over. Samen met zijn vrouw Leida specialiseerde hij zich volledig in het uitbroeden van eendagskuikens voor andere broederijen, zowel legkuikens als vleeskuikens. Vanuit deze loonbroedactiviteiten ontstond in 1991 een partnerschap met Cobb. Sindsdien broedt Broederij van Gent exclusief moederdieren uit voor dit internationale fokbedrijf. In de jaren die volgen bouwden Cees en Leida, samen met een enthousiast team, een moderne broederij op waar tot op de dag van vandaag kwaliteit, hygiëne en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.

cees van gent.jpg

2019: de derde generatie

De passie en gedrevenheid voor de broederij is ook overgebracht op de derde generatie. Zoon Willem en dochter Marlies zijn in 2019 in de voetsporen van hun ouders Cees en Leida getreden en de trotse eigenaars van Broederij van Gent geworden.

138- Jorik Algra Fotografie_.jpg